Ingredienser för 4 Portioner:
2 gula lökar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
600 g kycklinglårfilé
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 krukor basilika
salt
svartpeppar
ca 10 lasagneplattor
250 g mozzarella
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175ºC.
2.Skala lök och morötter och skär dem i tärningar, 1x1 cm. Skala och finhacka vitlöken.
3. Strimla kycklinglårfilén. Bryn i olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt lök, vitlök och morötter och låt det bryna med någon minut. Tillsätt tomatpuré.
4. Tillsätt krossade tomater, vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka i 10 minuter. Strimla basilika och tillsätt tillsammans med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Häll lite fyllning i botten av en ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor. Varva fyllning och lasagneplattor. Avsluta med fyllning.
6. Skiva mozzarella och lägg skivorna överst i formen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera med grönsallad och rivna morötter.
hej, jag är en mycket imponerad läsare som undrar en sak om detta recept, som bara verkar såå supergott! Om man inte har 42 gula lökar hemma, kan man skarva med några röda då?
SvaraRaderaEn av mina favoriter inom det italienska köket är "Frutti Di Mare", prova att göra den med riktigt mycket tomatpuré som får brynas ordentligt i olivolja, tillsammans med vitlök & scharlottenlök. Måste absolut serveras med "Linguine"- pastasort.
Poppis!
Kram från en matlagare ;)
Låter gott det där!
SvaraRaderaKika in på I Love Travel för reseinspiration.
Ha en bra dag!