lördag 24 januari 2009

Drömhuset

Det som cirkulerar i mitt huvud för tillfället är drömhuset. Visst älskar jag staden med dess puls, närheten till allt och de gamla vackra husen. Min längtan efter ett hus med trädgård växer sig dock allt starkare. Drömmar om grillkvällar med vännerna, att välkomna våren i maj med en bok i växthuset, att flyta runt på en madrass i poolen en stekande sommardag eller att göra vackra islyktor på vintern och hänga ljuslyktor i träden vid första advent. Listan kan göras lång.

Vi har sedan länge skissat på drömhuset. Det kommer att vara i New England stil med stora fönsterpartier, förmodligen vit putsfasad (alternativt liggande träpanel), en punchveranda, ekplankgolv, en american porch m.m. Det bara sprudlar av ideér, ja ni vet hur det är.

Nu har vi hittat en underbar tomt med vackra ekar, utsikt över öppna landskap och även lite över sjön. Det är dock tveksamt om läget är det bästa just nu. Vi har just köpt tre tomter i Norrland där min kära har sin familj. Vi har dock beslutat att sälja dessa underbara havstomter för att stanna i mitt älskade Stockholm och satsa på att hitta någon fin plats här där vi kan slå rot istället.

1 kommentar:

  1. jisses vems drömhus är det inte??? =) elli

    SvaraRadera