lördag 24 januari 2009

Innesittande

Nu är det den 4e dagen man är hemma sjuk i förkylning. Min kära är också sjuk, så jag har i varje fall sällskap. En annan positiv aspekt är att vår katt är väldigt nöjd med allt sällskap och gosande i soffan som han har fått. Det är i sådana här kurerande stunder man kan ta sig tiden att leta inspiration för framtidsplaner eller skapa sig en ny blogg kanske.

Ute är det mulet och regnigt, brasan är tänd och på bordet bredvid min laptop står en kopp te och ljus brinner i mina fina ljusstakar som inköptes på Café Kyrkhamn i Lövsta. Café Kyrkhamn är ett sommarcafé mittemot Lövsta strandbad långt ut i Hässelby som numera även har en inredningsbutik med diverse vackra ting. Jag vet att de också har haft våffelstuga varje söndag tidigare vintrar som är väl värda ett besök. Kyrkhamn är ett av mina utlovade smultronställen och har en lång, väldokumenterad historia och otroligt vackra promenadstråk invid badklippor, vackra äldre hus, fårhagar, gärdesgårdar och sandstränder.

Tiden innan jul är härlig med alla förberedelser, all kreativitet och det sociala. Men efter nyår längtar jag mest efter våren. Nåt som verkligen glädjer mig är alla koltrastar som besöker vår balkong och påminner om att vi går mot ljusare tider.

Bilden ovan är tagen på ett annat smultronställe. Ett av mina favoritcaféer i gamla stan som nu har bytt ägare. Stället har kvar sin charm, men man märker att de nya ägarna inte är vana vid att driva caférörelse. De vägde dock upp det med att se så himla goa ut där de hela familjen vilsna stod och trängdes bakom den lilla disken och man blev varm av att föreställa sig hur de till slut förverkligat drömmen om att ha ett familjecafé där de kan få vara tillsammans hela dagarna.

1 kommentar: