tisdag 23 augusti 2011

Nu börjar resan!

Avtal är nu skrivet med Rörvikshus!! Weiiiii!!!
Jag har i bloggvärlden sett att det har varit problem med de entreprenörer Rörvikshus har arbetat med. Vi har därför efter många rundor och förhandlingar skrivit ett s.k. totalentreprenadsavtal. Det är något jag rekommenderar alla att göra. Detta innebär att Rörvikshus kommer att ha ensamt ansvar gentemot oss under hela byggprocessen och avtalsdokumentet ska heta ABS 09. Vi har också ett vite som gör försening av bygget dyrt för entreprenören. Ett tredje tips är att själv välja besiktningsman för att försäkra er om att denne är helt oberoende. Försäkringsbolaget Garbo har tvärt emot vad många säljare påstår ingen rätt att välja besiktningsman. Garbo styrs av hustillverkarna och enligt en dom i marknadsdomstolen så har Garbo ingen rätt att ställa det kravet.

Vår underentreprenör har haft AB under många år, har inga KFM skulder eller anmärkningar. Ring både Skatteverket och Kronofogdemyndigheten för att kontrollera detta. Han har även arbetat mycket åt kommunen. vi har också talat med referenser.

Vi valde Rörvikshus för att de har byggtekniskt bra hus och att vår säljare har varit väldigt förtroendeingivande, vänlig, snabb och haft bra ordning på dokumenten. Vi har varit i kontakt med väldigt många firmor och jag har varit förvånad över den dåliga pappershanteringen, dåliga avtal och okunniga säljare. Det är nog i o f mycket lättare om man väljer ett kataloghus. Vi har ritat vårt hus själva så det har varit svårt att då välja en entreprenör som säljer hus i färdiga moduler.

I april är det sagt att huset ska vara inflyttningsklart och vi spricker av längtan. Nu är det mycket roligt på gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar