fredag 25 mars 2011

Våffeldagen! Mumms!


Till 8 våfflor:
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2,5 dl vatten
100 g smält smör

1. Smält smöret och låt sedan svalna.
2.Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
3. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet.
4. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret.
5. Låt smeten svälla i ca 30 min.
6.Hetta upp våffelgärnet och pensla med lite smör före första laggen.
7. Häll upp en knapp dl i våffelgärnet. Grädda tills de är gyllenbruna.
8. Servera med t.ex. sylt och vispad grädde.
Historien bakom våffeldagen:
Förr kallades dagen vårfrudagen efter jungfru Maria. I folkmun blev det med tiden våffeldagen vilket gett upphov till att man äter våfflor denna dag.

3 kommentarer:

  1. Hej Linda!

    Som jag ser i din blogg så har ni köpt tomt i Krägga herrgårdsby?
    Vi har kikat på dem, men hittar inga priser på tomterna där som inte är låsta till en husleverantör.
    Vet du vad de kostar på ett ungefär?

    Det ser superfint ut, men iom att sambon jobbar inne i stan och kommer att åka kollektivt så känns det lite krångligt.

    Hur kommer ni att ta er till jobben?

    Många frågor! :-)

    / Sandra

    SvaraRadera
  2. Titta på trivselhus hemsida. Om jag minns rätt så ligger priserna runt 5 000 kkr för tomt med hus. De har fantastisk planlösning tycker jag och fin exteriör. Åk ut och titta om ni inte redan gjort det. En magisk plats! Det tar ca 30 min med bil till stan. Både jag och mannen jobbar i stan. Jag tänker vintertid ta bilen till bålsta och därifrån pendeln till stan. Ha det gott! L

    SvaraRadera
  3. Vill tillägga att vi inte köpt tomt i herrgårdsbyn, men jag känner till projektet eftersom vi ska ygga inte så långt därifrån.

    SvaraRadera