Mazarinbotten:
300 g mandelmassa
300 g mandelmassa
150 g smör
3 ägg
Lös mandelmassa:
100 g mandelmassaapelsinlikör, t.ex. Grand Marnier eller färskpressad apelsin (ca 2 msk)
1 liter jordgubbar
Citronmeliss
1. Sätt ugnen på 175 grader.Riv mandelmassan till bottnen. Fördela smöret i mandelmassan med en gaffel eller i en matberedare till en jämn massa. Tillsätt lätt vispade ägg och arbeta snabbt ihop smeten.
2. Bred ut smeten i ett jämnt lager, ca 1 cm tjockt, i en ugnsform med bakplåtspapper, formen kan vara ungefär hälften så stor som ugnens långpanna. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt bottnen svalna.
3. Riv mandelmassan, tillsätt likören eller apelsinsaften och rör till en lös kräm. Bred ett lager av krämen på mazarinbottnen.
4. Skär i rutor eller ta ut runda bakelser med ett mått. (Originalet hade oval form). Skiva jordgubbarna på längden och ställ jordgubbsskivorna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en gärna en svensk flagga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar